Zapečene jalapeño paprike punjene sirom

sastojci

  • 350 g jalapeño paprika
  • 300 g svježeg kravljeg sira
  • 100 g slanine
  • 80 g mladog luka
  • 4 g soli
  • 60 g parmezana
  • 150 g grčkog jogurta
  • 50 g milerama

Način pripreme

01

Paprike prepolovite, odstranite sjemenke. Slaninu narežite na ploškice i hrskavo ispecite u tavi, ohladite. 

02

Nasjeckajte mladi luk, umiješajte u sir, posolite. Napunite polovice paprika sirom, dodajte na svaku nekoliko komadića hrskave slanine, pospite parmezanom, zapecite u pećnici na 200 °C 12 minuta. 

03

Razmutite grčki jogurt s mileramom, posolite. Zapečene paprike poslužite uz umak od jogurta.

Umjesto mladog luka koristite vlasac za blažu aromu.

podijeli