sastojci

  • 1 kg većih dagnji
  • 150 g tvrdog sira (paški)
  • 100 g krušnih mrvica
  • 200 ml bijelog vina
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 ml maslinova ulja
  • 1-2 limuna
  • 2-3 grančice svježeg peršina

Način pripreme

01

Školjke otvorite oštrim nožićem, držite ih krpom da se ne kližu, odvojite meso od školjke.

02

Naribajte sir. Pomiješajte krušne mrvice i ribani sir. Sitno nasjeckajte češnjak i umiješajte u maslinovo ulje.

03

Polovinu školjki bacite, pola poslažite u posudu za pečenje. Stavite u svaku školjku dagnju, kapnite malo vina i maslinovog ulja, dodajte na svaku mješavinu sira i mrvica, kapnite ulje i zapecite u pećnici na 210 °C 5 – 8 minuta.

04

Dekorirajte listićima peršina i poslužite uz kriške limuna.

Za lakše otvaranje školjki, stavite ih na vlažnu krpu jer će tako manje kliziti.

podijeli