sastojci
- 1 kg većih dagnji
- 150 g tvrdog sira (paški)
- 100 g krušnih mrvica
- 200 ml bijelog vina
- 2 češnja češnjaka
- 100 ml maslinova ulja
- 1-2 limuna
- 2-3 grančice svježeg peršina
Način pripreme
01
Školjke otvorite oštrim nožićem, držite ih krpom da se ne kližu, odvojite meso od školjke.
02
Naribajte sir. Pomiješajte krušne mrvice i ribani sir. Sitno nasjeckajte češnjak i umiješajte u maslinovo ulje.
03
Polovinu školjki bacite, pola poslažite u posudu za pečenje. Stavite u svaku školjku dagnju, kapnite malo vina i maslinovog ulja, dodajte na svaku mješavinu sira i mrvica, kapnite ulje i zapecite u pećnici na 210 °C 5 – 8 minuta.
04
Dekorirajte listićima peršina i poslužite uz kriške limuna.
Za lakše otvaranje školjki, stavite ih na vlažnu krpu jer će tako manje kliziti.