sastojci

  • 400 g bifteka
  • 275 g S-BUDGET Svježeg lisnatog tijesta
  • 150 g šampinjona
  • 50 g crvenog luka
  • 80 g pancete
  • 1 žumanjak
  • 30 ml slatkog vrhnja
  • 50 ml maslinova ulja
  • sol, papar, timijan

Način pripreme

01

Narežite pancetu, šampinjone i luk na što sitnije kockice, pržite u tavi, po potrebi dodajte ulja, začinite solju, svježe mljevenim paprom i timijanom, pržite dok tekućina ne ispari, zatim ohladite.

02

Meso očistite od žilica, razrežite na dva steaka, zatim svaki na 4 štapića, posolite.

03

Zagrijte tavu, u vruću tavu dodajte malo ulja i popecite meso sa svih strana.

04

Zagrijte pećnicu na 220 °C, razmutite žumanjak s vrhnjem. Raširite lisnato tijesto, izrežite 8 pravokutnika prema veličini mesnih štapića.

05

Premažite tijesto žumanjkom, zatim smjesom gljiva, položite meso, zamotajte, slijepite rubove i slažite u lim za pečenje.

06

Premažite tijesto izvana razmućenim žumanjkom, pecite 6 minuta.

podijeli