sastojci
- 400 g bifteka
- 275 g S-BUDGET Svježeg lisnatog tijesta
- 150 g šampinjona
- 50 g crvenog luka
- 80 g pancete
- 1 žumanjak
- 30 ml slatkog vrhnja
- 50 ml maslinova ulja
- sol, papar, timijan
Način pripreme
01
Narežite pancetu, šampinjone i luk na što sitnije kockice, pržite u tavi, po potrebi dodajte ulja, začinite solju, svježe mljevenim paprom i timijanom, pržite dok tekućina ne ispari, zatim ohladite.
02
Meso očistite od žilica, razrežite na dva steaka, zatim svaki na 4 štapića, posolite.
03
Zagrijte tavu, u vruću tavu dodajte malo ulja i popecite meso sa svih strana.
04
Zagrijte pećnicu na 220 °C, razmutite žumanjak s vrhnjem. Raširite lisnato tijesto, izrežite 8 pravokutnika prema veličini mesnih štapića.
05
Premažite tijesto žumanjkom, zatim smjesom gljiva, položite meso, zamotajte, slijepite rubove i slažite u lim za pečenje.
06
Premažite tijesto izvana razmućenim žumanjkom, pecite 6 minuta.