sastojci
- 2 x 275 g svježeg lisnatog tijesta
- 1 žumanjak
- 500 g pilećeg filea prsa
- 100 g crvenog luka
- 150-200 ml vrhnja za kuhanje
- 300 g kuhanog, oguljenog kestena
- 60 g maslaca
- 12 g soli
- 1 limun
- 1 grančica svježeg peršina
Način pripreme
Lisnato tijesto raširite i pomoću rebrastog rezača (štehera) izrežite 24 kruga. Polovici krugova izrežite sredinu pomoću manjeg rezača.
Razmutite žumanjak sa žlicom vode, premažite cijele krugove, na njih stavite krugove s rupom, premažite žumanjkom, izbodite sredinu vilicom, pecite na 210 °C 5 – 10 minuta. Sitno nasjeckajte luk, piletinu narežite na kockice, polovicu kestena na četvrtine.
Na maslacu pirjajte luk, dodajte kockice piletine, posolite, nastavite pirjati na laganoj vatri desetak minuta, dodajte četvrtine kestena, zalijte vrhnjem, prokuhajte.
Napunite volovane dobivenim nadjevom, dekorirajte listićem peršina, dodajte nekoliko kuhanih kestena i krišku limuna, poslužite.