sastojci

  • 500 g svježeg tijesta za lazanje
  • 450 g špinata
  • 500 g krem sira
  • 150 g parmezana
  • 300 g crvenog luka
  • 700 g rajčica
  • 3 češnja češnjaka
  • 100 ml maslinova ulja
  • 30 g pinjola
  • sol
  • nekoliko listića svježeg bosiljka

Način pripreme

01

Najprije pripremite šalšu, na maslinovu ulju pirjajte sjeckani luk. U međuvremenu zarežite rajčice na vrhu u križ, blanširajte ih u kipućoj vodi dok se kožica ne počne odvajati, ogulite, odvojite srčiku, rajčice narežite na kockice.

02

Na luk dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite samo da zabijeli, dodajte kockice rajčice, posolite i pirjajte na laganoj vatri da tekućina reducira.

03

Listove lazanja blanširajte 1 – 2 minute da budu podatniji za rolanje. Na maslinovo ulje dodajte oprane i osušene listove špinata, posolite, pirjajte 2 – 3 minute da listovi uvenu. Ohladite špinat, grubo usitnite listove, dodajte krem sir i ribani parmezan, zamiješajte.

04

Nadjevom premažite 2/3 lista, zarolajte. Posudu za pečenje napunite šalšom do pola, u sredinu stavite 9 zarolanih lazanja, po potrebi dodajte još šalše sa strane, ubacite u pećnicu zagrijanu na 200 °C 5 minuta.

05

Dok su lazanje u pećnici, u tavici tostirajte pinjole. Gotove lazanje pospite pinjolima, dekorirajte listićima svježeg bosiljka i poslužite.

Tijesto za lazanje možete zamijeniti i trakicama tikvica.

podijeli