Vegetarijanske rolane lazanje
sastojci
- 500 g svježeg tijesta za lazanje
- 450 g špinata
- 500 g krem sira
- 150 g parmezana
- 300 g crvenog luka
- 700 g rajčica
- 3 češnja češnjaka
- 100 ml maslinova ulja
- 30 g pinjola
- sol
- nekoliko listića svježeg bosiljka
Način pripreme
Najprije pripremite šalšu, na maslinovu ulju pirjajte sjeckani luk. U međuvremenu zarežite rajčice na vrhu u križ, blanširajte ih u kipućoj vodi dok se kožica ne počne odvajati, ogulite, odvojite srčiku, rajčice narežite na kockice.
Na luk dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite samo da zabijeli, dodajte kockice rajčice, posolite i pirjajte na laganoj vatri da tekućina reducira.
Listove lazanja blanširajte 1 – 2 minute da budu podatniji za rolanje. Na maslinovo ulje dodajte oprane i osušene listove špinata, posolite, pirjajte 2 – 3 minute da listovi uvenu. Ohladite špinat, grubo usitnite listove, dodajte krem sir i ribani parmezan, zamiješajte.
Nadjevom premažite 2/3 lista, zarolajte. Posudu za pečenje napunite šalšom do pola, u sredinu stavite 9 zarolanih lazanja, po potrebi dodajte još šalše sa strane, ubacite u pećnicu zagrijanu na 200 °C 5 minuta.
Dok su lazanje u pećnici, u tavici tostirajte pinjole. Gotove lazanje pospite pinjolima, dekorirajte listićima svježeg bosiljka i poslužite.
Tijesto za lazanje možete zamijeniti i trakicama tikvica.