sastojci
- 200 g mrkve
- 50 g korijena celera
- 2 češnja češnjaka
- 400 g kelja
- 400 g krumpira
- 1 limenka leće (400 g)
- 2 žlice ulja
- 1 povrtna kocka
- 1 žlica oštrog brašna
- 25 g naribanog parmezana
- sol
- papar
Način pripreme
Na zagrijanom ulju popržite sitnije narezanu mrkvu i celer do lijepe zlatne boje. Dodajte protisnuti češnjak, kelj narezan na rezance i krumpir narezan na kockice te zalijte litrom tople vode.
Kad varivo zakuha, dodajte povrtnu kocku, posolite, popaprite i kuhajte 10-ak minuta.
Dodajte ocijeđenu i ispranu leću pa kuhajte još 5 – 10 minuta.
Umiješajte brašno razmućeno s malo vode, kratko prokuhajte, maknite s vatre, pospite naribanim parmezanom, promiješajte i poslužite.
Po želji u varivo dodajte 200 g pasirane rajčice za intenzivniju boju i okus.