sastojci

  • 200 g mrkve
  • 50 g korijena celera
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 g kelja
  • 400 g krumpira
  • 1 limenka leće (400 g)
  • 2 žlice ulja
  • 1 povrtna kocka
  • 1 žlica oštrog brašna
  • 25 g naribanog parmezana
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Na zagrijanom ulju popržite sitnije narezanu mrkvu i celer do lijepe zlatne boje. Dodajte protisnuti češnjak, kelj narezan na rezance i krumpir narezan na kockice te zalijte litrom tople vode. 

02

Kad varivo zakuha, dodajte povrtnu kocku, posolite, popaprite i kuhajte 10-ak minuta. 

03

Dodajte ocijeđenu i ispranu leću pa kuhajte još 5 – 10 minuta. 

04

Umiješajte brašno razmućeno s malo vode, kratko prokuhajte, maknite s vatre, pospite naribanim parmezanom, promiješajte i poslužite.

Po želji u varivo dodajte 200 g pasirane rajčice za intenzivniju boju i okus.

podijeli