Vafli s lososom i rikolom

Ukupno trajanje
50
Min

sastojci

  • 125 g brašna
  • 125 g gustina
  • 200 g omekšanog maslaca
  • 50 ml maslinova ulja
  • 20 g šećera
  • 10 g soli
  • 4 žumanjka
  • 6 g praška za pecivo
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 4 bjelanjka
  • 400 g fileta lososa
  • 150 g rikole
  • 1 limun
  • 30 g sezama
  • 80 g rotkvice
  • reducirani aceto balsamico
  • 150 g milerama
  • 1 vezica kopra
  • 30 ml maslinova ulja
  • sol
  • 30 ml maslinova ulja
  • 50 ml narančinog soka
  • sol

Način pripreme

01

Bjelanjke istucite u snijeg. Maslac pjenasto izmiksajte, dodajte ulje, jedan po jedan žumanjak, sol, šećer, naizmjence brašno, gustin i prašak za pecivo te slatko vrhnje. Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka i lagano promiješajte.

02

Tijesto pecite u aparatu za vafle. Filete lososa narežite na rezance, posolite ih i ispržite na maslinovu ulju.

03

Za umak umutite mileram, nasjeckani kopar, sol i maslinovo ulje. Vafle premažite umakom, pospite rikolom, na rikolu stavite prženi losos, dodajte krišku limuna i pospite sezamom.

04

Za emulziju žlicom izmiješajte maslinovo ulje, narančin sok i sol. Vafle poslužite uz ploške rotkvice, reducirani aceto balsamico i emulziju narančina soka i ulja.

podijeli