sastojci
- 300 g integralnog brašna
- 200 g bijelog glatkog brašna
- 1 vrećica suhog kvasca
- 30 g šećera
- 300 ml toplog mlijeka
- 2 jaja
- 1 žumanjak
- 100 g maslaca
- 0.5 žličice soli
- 300 g tanko rezane šunke
Način pripreme
01
Brašnu dodajte suhi kvasac, šećer i sol, promiješajte pa dodajte jedno jaje i žumanjak, pola količine otopljenog maslaca, polako dodajte mlijeko i mijesite. Kad dobijete mekano, gipko tijesto pokrijte čistim ubrusom i ostavite da se diže na toplom oko 30 minuta.
02
Razvaljajte tijesto u oblik pravokutnika, pokrijte 2/3 tijesta ploškama šunke i zarolajte. Duguljasti kalup premažite maslacem, prebacite tijesto u kalup i ostavite da se diže još 30 minuta.
03
Razmutite jaje sa žlicom vode, premažite tijesto izvana, pecite na 170 °C oko 50 minuta.