Uskrsni kruh sa šunkom

Ukupno trajanje
150
Min
min

sastojci

  • 300 g integralnog brašna
  • 200 g bijelog glatkog brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 30 g šećera
  • 300 ml toplog mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 žumanjak
  • 100 g maslaca
  • 0.5 žličice soli
  • 300 g tanko rezane šunke

Način pripreme

01

Brašnu dodajte suhi kvasac, šećer i sol, promiješajte pa dodajte jedno jaje i žumanjak, pola količine otopljenog maslaca, polako dodajte mlijeko i mijesite. Kad dobijete mekano, gipko tijesto pokrijte čistim ubrusom i ostavite da se diže na toplom oko 30 minuta.

02

Razvaljajte tijesto u oblik pravokutnika, pokrijte 2/3 tijesta ploškama šunke i zarolajte. Duguljasti kalup premažite maslacem, prebacite tijesto u kalup i ostavite da se diže još 30 minuta.

03

Razmutite jaje sa žlicom vode, premažite tijesto izvana, pecite na 170 °C oko 50 minuta.

podijeli