sastojci
- 400 g odreska tune
- 0.25 žličice soli
- 2 žlice bijelog sezama
- 2 žlice crnog sezama
- 1 žlica maslinova ulja
- 120 g mrkve
- 3 g listova vlasca
Umak:
- 4 žlice umaka od soje
- 1 žlica sezamova ulja
- 1 žličica mirina
- 4 žlice svježe cijeđenog soka naranče
- 1 prstohvat čili pahuljica
Način pripreme
01
U tanjuru pomiješajte bijele i crne sjemenke sezama.
02
Odreske tune posolite i uvaljajte ih u sezam, da budu obloženi sjemenkama sa svih strana.
03
U tavi neprianjajućeg dna zagrijte maslinovo ulje pa pržite tunu 15 sekundi sa svake strane. Potom stavite odreske na tanjur i ostavite da se odmaraju 5 minuta prije rezanja.
04
Za to vrijeme u istu tavu u kojoj ste pripremili tunu na preostalu masnoću dodajte mrkvu narezanu na tanke prutiće i sotirajte ih 1 minutu.
05
Sve sastojke za umak stavite u manju zdjelu i dobro pomiješajte.
06
Odreske tune sada narežite na tanke komade, na njih rasporedite sotiranu mrkvu i listove svježeg vlasca te poslužite s umakom.