sastojci

  • 400 g odreska tune
  • 0.25 žličice soli
  • 2 žlice bijelog sezama
  • 2 žlice crnog sezama
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 120 g mrkve
  • 3 g listova vlasca

Umak:

  • 4 žlice umaka od soje
  • 1 žlica sezamova ulja
  • 1 žličica mirina
  • 4 žlice svježe cijeđenog soka naranče
  • 1 prstohvat čili pahuljica

Način pripreme

01

U tanjuru pomiješajte bijele i crne sjemenke sezama.

02

Odreske tune posolite i uvaljajte ih u sezam, da budu obloženi sjemenkama sa svih strana.

03

U tavi neprianjajućeg dna zagrijte maslinovo ulje pa pržite tunu 15 sekundi sa svake strane. Potom stavite odreske na tanjur i ostavite da se odmaraju 5 minuta prije rezanja.

04

Za to vrijeme u istu tavu u kojoj ste pripremili tunu na preostalu masnoću dodajte mrkvu narezanu na tanke prutiće i sotirajte ih 1 minutu.

05

Sve sastojke za umak stavite u manju zdjelu i dobro pomiješajte.

06

Odreske tune sada narežite na tanke komade, na njih rasporedite sotiranu mrkvu i listove svježeg vlasca te poslužite s umakom.

podijeli