sastojci
- 4 kom kukuruznih tortilja
- 500 g svježeg fileta tune (bez kože i kosti)
- 2 avokada
- 150 g lollo rosso salate
- 150 g rajčice
- 50 g crvenog luka
- 60 g rotkvice
- 1 zelena jalapeno papričica
- 80 ml maslinova ulja
- sok 1 limuna
- sol
- po želji latice jestivog cvijeća
Zeleni dresing:
- 20 g Wasabi paste
- 40 ml maslinova ulja
Način pripreme
Avokado ogulite, narežite na kocke, stavite u usku posudu, posolite i usitnite štapnim mikserom pa postupno dodajte ulje da dobijete kremu.
Tunu narežite na kockice, posolite i pustite da se marinira 10 minuta. Iscijedite limun. Salatu narežite na trakice.
Rajčicama odstranite srčiku i sjemenke pa narežite na kockice. Očistite luk i rotkvice i narežite na tanke rezance.
Tortilje premažite kremom od avokada. Wasabi pastu razmutite s maslinovim uljem.
Kockice tune kupajte u limunovom soku 30 sekundi i stavite na kremu, dodajte luk, rotkvice i rajčicu, zatim zelenu salatu, pospite sitno sjeckanom jalapeño papričicom, pokapajte zelenim dresingom, ukrasite po želji laticama cvijeća i poslužite.
Niste li ljubitelj sirove tune, po želji ju prepržite.