sastojci

  • 4 kom kukuruznih tortilja
  • 500 g svježeg fileta tune (bez kože i kosti)
  • 2 avokada
  • 150 g lollo rosso salate
  • 150 g rajčice
  • 50 g crvenog luka
  • 60 g rotkvice
  • 1 zelena jalapeno papričica
  • 80 ml maslinova ulja
  • sok 1 limuna
  • sol
  • po želji latice jestivog cvijeća

Zeleni dresing:

  • 20 g Wasabi paste
  • 40 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

Avokado ogulite, narežite na kocke, stavite u usku posudu, posolite i usitnite štapnim mikserom pa postupno dodajte ulje da dobijete kremu.

02

Tunu narežite na kockice, posolite i pustite da se marinira 10 minuta. Iscijedite limun. Salatu narežite na trakice.

03

Rajčicama odstranite srčiku i sjemenke pa narežite na kockice. Očistite luk i rotkvice i narežite na tanke rezance.

04

Tortilje premažite kremom od avokada. Wasabi pastu razmutite s maslinovim uljem.

05

Kockice tune kupajte u limunovom soku 30 sekundi i stavite na kremu, dodajte luk, rotkvice i rajčicu, zatim zelenu salatu, pospite sitno sjeckanom jalapeño papričicom, pokapajte zelenim dresingom, ukrasite po želji laticama cvijeća i poslužite.

Niste li ljubitelj sirove tune, po želji ju prepržite.

podijeli

Proizvodi iz recepta