sastojci
- 8 šnita tosta
- 60 g maslaca
- 500 g tune
- 30-40 ml ulja za pečenje
- sol
- 100 g ljubičastog luka
- 150 g sira u listićima
- 150 g kiselih krastavaca
Umak:
- 100 g majoneze
- 30 g senfa
- 100 g milerama
- sok 1 limuna
- sol, papar
- zeleni tabasco, češnjak u granulama
Način pripreme
Tunu narežite, posolite i ispecite po želji slabo, srednje ili jako. Luk sitno nasjeckajte.
Zamutite mileram, majonezu i senf, začinite solju i paprom, dodajte češnjak, tabasco i limunov sok po želji. Pečenu tunu sitno nakosajte, dodajte sitno sjeckani luk, začinite umakom od majoneze, dobro izmiješajte.
Tost premažite domaćom paštetom od tune, stavite dva listića sira, poklopite.
Sendviče stavite u pećnicu na najviši nivo i zapecite ispod gornjeg grijača. Kada tost počne dobivati boju premažite ga topljenim maslacem. Sendviče poslužite uz kisele krastavce.
Za puniji okus, u umak dodajte i malo umaka od soje, Worcester umaka ili inćuna.