sastojci
- 0.6 kg razne gljive
- 0.15 kg maslaca
- 0.04 tamjan
- češnjak
- sol
- papar
- 0.25 kg brašna
- 0.1 kg maslaca
- 0.1 kg mlijeka
- 1 jaje
- prašak za pecivo
Namaz od čvaraka:
- 0.3 kg čvaraka
- 4 jaja
- 0.1 kg kiselih krastavaca
- 0.15 kg crvenog luka
- 0.1 kg kapri
- sol
- papar
- 0.3 kg ledene salate (iceberg)
- 1 limun
Način pripreme
01
Izraditi tijesto od brašna, praška za pecivo, maslaca, žumanjka, mlijeka, soli i papra i ostaviti ga 30 minuta u hladnjaku.
02
Izvaljati pravokutnike. Peći gljive na maslacu s timijanom i češnjakom, soli i paprom te dinstati 5 minuta.
03
Na jedan dio tijesta staviti gljive i preklopiti te spojiti bjelanjkom.
04
Peći trokutiće premazane jajem oko 30 minuta.
05
Za namaz od čvaraka izmiksati čvarke, četiri kuhana jaja, dva kisela krastavca, jedan crveni luk, dvije žlice kapara, posoliti malo i popapriti. Servirati na hrpici limunom začinjene iceberg salate.