sastojci
- 700 g hobotnice
- 8 debljeg tosta
- 100 g cherry rajčica
- 1 mladi krumpir
- 1 mladi luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica soli
- 1 žličica sjeckanog peršina
- 1 žličica suhog origana
- 70 ml maslinova ulja
- 125 g mozzarelle
- 100 g matovilca
- maslinovo ulje za premazivanje
Način pripreme
01
Stavite kuhati hobotnicu u vodu oko 40 minuta. Gotova je kad postane mekana, no ne smije se raspadati. Pred kraj kuhanja dodajte oguljen cijeli krumpir te kuhajte još 10 minuta.
02
Dodajte mladi luk, cherry rajčice presijecite na pola, a krumpir narežite na kockice. U jednu zdjelicu dodajte pripremljeno povrće i protisnuti češnjak. Prelijte sve maslinovim uljem, dodajte peršin, sol i origano te sve dobro promiješajte.
03
Tostove premažite maslinovim uljem. Posložite na njih mozzarellu. Zatim na svaki tost stavite jednu žlicu pripremljenog povrća i po nekoliko komadića hobotnice (krak).
04
Zagrijte pećnicu na 180 °C i pecite oko 10 minuta. Na pečene tostove dodajte matovilac i dodatno prelijte maslinovim uljem i začinite po ukusu.