Tikvice punjene pršutom

sastojci

  • 4 srednje tikvice
  • 15 dkg pršuta
  • 4 režnja češnjaka
  • vezica peršina
  • šalica kuhane riže
  • 2 dl pirea od rajčice
  • 50 ml maslinova ulja
  • naribani parmezan
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Tikvice dobro operite pa ih po dužini prepolovite i izdubite im sredinu.

02

Pršut narežite na sitnije komade, pomiješajte s prethodno kuhanom rižom, sjeckanim češnjakom, peršinom i usitnjenim ostatkom izdubljenih tikvica. Sve posolite i popaprite, dodajte maslinovo ulje i sve skupa lagano izmiješajte.

03

Smjesom napunite izdubljene tikvice. Napunjene tikvice složite u posudu za pečenje koju prethodno obložite masnim papirom.

04

Tikvice prelijte pireom od rajčice i pospite naribanim parmezanom.

05

Pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Poslužite toplo.

podijeli