sastojci
- 4 srednje tikvice
- 15 dkg pršuta
- 4 režnja češnjaka
- vezica peršina
- šalica kuhane riže
- 2 dl pirea od rajčice
- 50 ml maslinova ulja
- naribani parmezan
- sol
- papar
Način pripreme
01
Tikvice dobro operite pa ih po dužini prepolovite i izdubite im sredinu.
02
Pršut narežite na sitnije komade, pomiješajte s prethodno kuhanom rižom, sjeckanim češnjakom, peršinom i usitnjenim ostatkom izdubljenih tikvica. Sve posolite i popaprite, dodajte maslinovo ulje i sve skupa lagano izmiješajte.
03
Smjesom napunite izdubljene tikvice. Napunjene tikvice složite u posudu za pečenje koju prethodno obložite masnim papirom.
04
Tikvice prelijte pireom od rajčice i pospite naribanim parmezanom.
05
Pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Poslužite toplo.