tart flambee s kozjim sirom

Tart flambée s kozjim sirom

Ukupno trajanje
25
Min

sastojci

  • 175 g pšeničnog brašna
  • 75 g pirovog brašna
  • 50 ml maslinova ulja
  • 150 ml mlake vode
  • sol
  • 400 g mekog masnog kozjeg sira s plemenitom plijesni
  • 150 g slanine
  • 200 g crvenog luka
  • 2-3 listića bosiljka

Način pripreme

01

Pomiješajte oba brašna, dodajte ulje i pola žličice soli, zamijesite tijesto postupno dodajući vodu. Razvaljajte tanko, stavite u lim na masni papir.

02

Rasporedite po tijestu ploškice slanine i luka, dodajte kozji sir, pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 8 – 10 minuta. Dekorirajte listićima svježeg bosiljka i poslužite.

Prije dodavanja nadjeva, na tijsto možete rasporediti i krem sir ili neki blagi umak.

podijeli