sastojci

  • 1.4 kg cvjetače
  • 200 ml kečapa
  • 1 limun
  • 2-3 grančice peršina

Marinada:

  • 240 ml jogurta
  • sok 1 limuna
  • 2 češnja češnjaka, sitno sjeckanog
  • 1 jušna žlica svježeg đumbira, sitno sjeckanog
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 1 žličica mljevenog korijandra
  • 0.5 žličice mljevene ljute paprike
  • 0.25 žličice papra
  • 0.25 žličice mljevenog kardamoma
  • 0.25 žličice mljevenog klinčića
  • 10 g soli
  • 10 g meda

Način pripreme

01

Napravite marinadu od svih navedenih sastojaka.

02

Cvjetaču očistite i narežite na cvjetove. Cvjetove ubacite u posudu s marinadom, pokrijte prozirnom folijom, marinirajte najmanje 2 sata, a može i preko noći.

03

Tandoori peć možete zamijeniti grillom, pećnicom ili peći u dubokoj masnoći. Ako pečete na grillu ili u pećnici, premažite aluminijsku foliju ili lim uljem i pecite na visokoj temperaturi (200 °C oko 15 minuta).

04

Cvjetaču poslužite uz kriške limuna i kečap, dekorirano listićima peršina.

podijeli