sastojci
- 1.4 kg cvjetače
- 200 ml kečapa
- 1 limun
- 2-3 grančice peršina
Marinada:
- 240 ml jogurta
- sok 1 limuna
- 2 češnja češnjaka, sitno sjeckanog
- 1 jušna žlica svježeg đumbira, sitno sjeckanog
- 1 žličica mljevenog kumina
- 1 žličica mljevenog korijandra
- 0.5 žličice mljevene ljute paprike
- 0.25 žličice papra
- 0.25 žličice mljevenog kardamoma
- 0.25 žličice mljevenog klinčića
- 10 g soli
- 10 g meda
Način pripreme
01
Napravite marinadu od svih navedenih sastojaka.
02
Cvjetaču očistite i narežite na cvjetove. Cvjetove ubacite u posudu s marinadom, pokrijte prozirnom folijom, marinirajte najmanje 2 sata, a može i preko noći.
03
Tandoori peć možete zamijeniti grillom, pećnicom ili peći u dubokoj masnoći. Ako pečete na grillu ili u pećnici, premažite aluminijsku foliju ili lim uljem i pecite na visokoj temperaturi (200 °C oko 15 minuta).
04
Cvjetaču poslužite uz kriške limuna i kečap, dekorirano listićima peršina.