sastojci
- 100 ml maslinova ulja
- 200 g slanine
- 300 g šurlica
- 3 jaja
- 100 g Grana Padana
- sol, papar
- 50 g rukole
- 150 g cherry rajčica
- korica 0.5 limuna
Način pripreme
01
Šurlice kuhajte u posoljenoj vodi do 70 %. Posebno u tavi prepržite slaninu rezanu na prutiće s maslinovim uljem. Kad su šurlice kuhane ocijedite ih te ostavite pola vode u kojoj su se kuhale. Šurlice dodajte na prženu slaninu.
02
Cherry rajčice narežite na četvrtine, rukolu narežite na grubo te sve zajedno dodajte u šurlice. Po potrebi dodajte sol i svježi papar.
03
Kratko prokuhajte uz dodavanje vode od kuhanja. Na kraju dodajte 1 cijelo jaje, 2 žumanjka, Grana Padano i ribanu koricu pola limuna.
Kad jelu dodajete jaja i parmezan tijesto obavezno miješajte kako se žumanjak ne bi zgrušao.