Šurlice alla carbonara s rukolom i cherry rajčicama

sastojci

  • 100 ml maslinova ulja
  • 200 g slanine
  • 300 g šurlica
  • 3 jaja
  • 100 g Grana Padana
  • sol, papar
  • 50 g rukole
  • 150 g cherry rajčica
  • korica 0.5 limuna

Način pripreme

01

Šurlice kuhajte u posoljenoj vodi do 70 %. Posebno u tavi prepržite slaninu rezanu na prutiće s maslinovim uljem. Kad su šurlice kuhane ocijedite ih te ostavite pola vode u kojoj su se kuhale. Šurlice dodajte na prženu slaninu.

02

Cherry rajčice narežite na četvrtine, rukolu narežite na grubo te sve zajedno dodajte u šurlice. Po potrebi dodajte sol i svježi papar.

03

Kratko prokuhajte uz dodavanje vode od kuhanja. Na kraju dodajte 1 cijelo jaje, 2 žumanjka, Grana Padano i ribanu koricu pola limuna.

Kad jelu dodajete jaja i parmezan tijesto obavezno miješajte kako se žumanjak ne bi zgrušao.

podijeli