Španjolski pinchosi s kobasicom i maslinama

Ukupno trajanje
15
Min

sastojci

  • 4 bijela peciva
  • 3 ljute kobasice, chorizo
  • 150 g zelenih maslina
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 grančice timijana

Način pripreme

01

Peciva prerežite na pola, pokapajte s malo maslinovog ulja i pecite u tavi dok ne postane hrskavo s obje strane. Maknite peciva na tanjur i ostavite da se ohlade, a u istu tavu dodajte 2 žlice maslinovog ulja. Kad se ulje zagrije dodajte narezane chorizo kobasice i pecite 5 – 7 minuta. Maknite kobasice s vatre, a peciva narežite na manje komade. Na svaki komad peciva stavite komadiće kobasice i pričvrstite čačkalicom. Složite na veliki tanjur, pospite listićima timijana i poslužite s maslinama.

Ovakve zalogajčiće možete pripremiti s malim šnitama kruha, a na njih složiti sve što volite ili tog trena imate pri ruci, slobodno budite kreativni.

podijeli