sastojci

  • 500 g mljevene svinjetine
  • 1 veća šnita kruha od dan ranije
  • 100 ml mlijeka
  • 100 g crvenog luka
  • 2 češnjaka
  • 6 jaja
  • sol, papar
  • 100 g oštrog brašna
  • 150 g krušnih mrvica
  • 200 ml ulja za prženje
  • 50 g zelene salate
  • 150 g crvenog kupusa
  • 150 g mrkve
  • 2-3 grančice majčine dušice

Način pripreme

01

Četiri jaja kuhajte 4 – 5 minuta, ohladite i ogulite. Kruh namočite u mlijeko. Luk sitno nasjeckajte i popržite u tavi da uvene. Luk dodajte u ocijeđeni kruh, dodajte par sitno sjeckanih listića majčine dušice, protisnuti češnjak, meso, sol, papar i na kraju jedno jaje, dobro promiješajte.

02

Pripremite brašno, krušne mrvice, razmutite jaje. Zagrijte ulje u dubljoj tavi. Smjesu mesa podijelite na četiri dijela. Uzmite četvrtinu, na dlanu oblikujte pljeskavicu, u sredinu stavite kuhano jaje, zatvorite mesom kao vrećicu i rukama oblikujte kuglu. Pazite da je jaje obloženo sa svih strana.

03

Uvaljajte u brašno, jaje pa krušne mrvice, pecite jedno po jedno, okrećite velikom žlicom da se jednoliko ispeče i ne izgubi oblik. Odložite na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.

04

U međuvremenu narežite na rezance crveni kupus, mrkvu krupno naribajte, listove zelene salate natrgajte na komadiće. Rasporedite povrće na tanjure, položite na svaki jaje, razrežite, dekorirajte listićima majčine dušice i poslužite.

Dio mljevene svinjetine možete zamijeniti junetinom ili svinjskim kobasicama kojima skinite kožu i usitnite ih. 

podijeli