sastojci
- 300 g očišćenih fileta inćuna
- 400 g krumpira
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 2 žlice krušnih mrvica
- 20 g maslaca
- sol
- papar
Način pripreme
Krumpir ogulite i skuhajte u slanoj vodi.
Dok se krumpir kuha, četiri posude za soufflé (ili muffine) dobro premažite maslacem. U svaku stavite dio krušnih mrvica i njima dobro obložite rubove.
Filete inćuna slažite u pripremljene posude tako da počnete od sredine svake posude i slažete ih ukrug tako da se fileti djelomično preklapaju. Malo ih posolite i popaprite.
Kuhani krumpir lagano propasirajte i pomiješajte s nasjeckanim peršinom, maslinovim uljem i protisnutim češnjakom pa tom smjesom napunite posude. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite 15-ak minuta.
Izvadite pite iz pećnice, ostavite da se hlade nekoliko minuta pa ih okrenite na tanjur i maknite posude. Poslužite toplo.
Umjesto krumpira možete upotrijebiti čičoke ili batate.