sastojci

  • 300 g očišćenih fileta inćuna
  • 400 g krumpira
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 20 g maslaca
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Krumpir ogulite i skuhajte u slanoj vodi.

02

Dok se krumpir kuha, četiri posude za soufflé (ili muffine) dobro premažite maslacem. U svaku stavite dio krušnih mrvica i njima dobro obložite rubove. 

03

Filete inćuna slažite u pripremljene posude tako da počnete od sredine svake posude i slažete ih ukrug tako da se fileti djelomično preklapaju. Malo ih posolite i popaprite.

04

Kuhani krumpir lagano propasirajte i pomiješajte s nasjeckanim peršinom, maslinovim uljem i protisnutim češnjakom pa tom smjesom napunite posude. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite 15-ak minuta.

05

Izvadite pite iz pećnice, ostavite da se hlade nekoliko minuta pa ih okrenite na tanjur i maknite posude. Poslužite toplo.

Umjesto krumpira možete upotrijebiti čičoke ili batate.

podijeli

Proizvodi iz recepta