sastojci
- 200 g tjestenine školjki
- 600 g filea pilećih prsa
- 500 g miješane paprike (crvena, zelena, žuta)
- 250 g šampinjona
- 250 g poriluka
- 300 g tikvica
- 150 g slanine
- 50 ml maslinovog ulja
- sol, papar
Način pripreme
01
Tjesteninu kuhajte u posoljenoj vodi.
02
Piletinu i slaninu narežite na komade veličine zalogaja, šampinjone na četvrtine, poriluk na kolute, paprike i tikvice na trakice. Meso posolite i ispecite uz dodatak kockica slanine.
03
Na maslinovom ulju kratko popržite šampinjone, odložite sa strane, začinite solju i paprom. U istoj tavi kratko popržite svako povrće zasebno i začinite.
04
Ocijedite tjesteninu, spojite s mesom i povrćem, promiješajte, provjerite okus i poslužite.