Salata od povrća s grilla i tune

sastojci

  • 1 veća crvena paprika (oko 200 g)
  • 1 veća zelena paprika (oko 200 g)
  • 160 g fileta tune iz maslinova ulja
  • 350 g rajčice
  • 80 g luka
  • 50 g zelenih maslina bez koštica
  • 60 g sušenih rajčica (iz uljne otopine)
  • 2 češnja češnjaka
  • prstohvat suhog origana
  • sol
  • crni papar
  • 1 žlica narezanog svježeg bosiljka
  • 50 ml maslinova ulja
  • 2 žlice aceta balsamica

Način pripreme

01

Crvenu i zelenu papriku narežite na komade. Manji dio ostavite za ukrašavanje i narežite na kockice. Ostalu papriku prepecite na grill tavi, a zatim joj skinite kožicu. Rajčicu stavite na tavu i pecite je kratko sa svih strana.

02

U posudu stavite luk narezan na ploške, lagano ga posolite, popaprite i ostavite da odstoji desetak minuta.

03

Dodajte pečenu papriku, oguljenu i narezanu rajčicu, narezane masline, narezanu sušenu rajčicu, nasjeckani češnjak, origano i tunu zajedno s uljem. Sve dobro promiješajte da se okusi povežu. Maslinovo ulje pomiješajte sa acetom balsamicom.

04

Salatu poslužite oblikovanu pomoću kalupa na tanjuru. Pospite je kockicama svježe paprike, bosiljkom i nakapajte dressingom od maslinova ulja i aceta balsamica.

Za salatu na grill tavi možete ispeći tikvice i patlidžane narezane na ploške pa ih lagano nakapati maslinovim uljem

podijeli