sastojci
- 1 veća crvena paprika (oko 200 g)
- 1 veća zelena paprika (oko 200 g)
- 160 g fileta tune iz maslinova ulja
- 350 g rajčice
- 80 g luka
- 50 g zelenih maslina bez koštica
- 60 g sušenih rajčica (iz uljne otopine)
- 2 češnja češnjaka
- prstohvat suhog origana
- sol
- crni papar
- 1 žlica narezanog svježeg bosiljka
- 50 ml maslinova ulja
- 2 žlice aceta balsamica
Način pripreme
Crvenu i zelenu papriku narežite na komade. Manji dio ostavite za ukrašavanje i narežite na kockice. Ostalu papriku prepecite na grill tavi, a zatim joj skinite kožicu. Rajčicu stavite na tavu i pecite je kratko sa svih strana.
U posudu stavite luk narezan na ploške, lagano ga posolite, popaprite i ostavite da odstoji desetak minuta.
Dodajte pečenu papriku, oguljenu i narezanu rajčicu, narezane masline, narezanu sušenu rajčicu, nasjeckani češnjak, origano i tunu zajedno s uljem. Sve dobro promiješajte da se okusi povežu. Maslinovo ulje pomiješajte sa acetom balsamicom.
Salatu poslužite oblikovanu pomoću kalupa na tanjuru. Pospite je kockicama svježe paprike, bosiljkom i nakapajte dressingom od maslinova ulja i aceta balsamica.
Za salatu na grill tavi možete ispeći tikvice i patlidžane narezane na ploške pa ih lagano nakapati maslinovim uljem