sastojci

  • 3 žlice maslinova ulja
  • 40 g maslaca
  • 100 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 300 g riže
  • 100 ml prošeka
  • nekoliko grančica mente
  • 1 limun
  • 2 povrtne kocke
  • sol
  • papar
  • 50 g naribanog parmezana

Način pripreme

01

U posudu ulijte 1 litru vode, pustite da zakuha pa dodajte povrtne kocke i kuhajte oko 5 minuta.

02

Na mješavini maslinova ulja i maslaca kratko pržite sitno narezani luk, samo toliko da omekša. Dodajte protisnuti češnjak i opranu i posušenu koricu limuna narezanu na tanke trakice. Pržite nekoliko minuta pa dodajte rižu i još kratko pržite. 

03

Podlijte s prošekom, ocijeđenim limunovim sokom, a kad riža upije tekućinu, dolijte 200 ml povrtnog temeljca i pirjajte na laganoj vatri povremeno miješajući. Kad riža upije tekućinu, podlijte ponovo s 200 ml temeljca i postupak ponavljajte dok ne potrošite svu tekućinu. 

04

Kad zadnji dio dodane tekućine zakuha, poklopite, ugasite i pustite da odstoji 7 – 8 minuta. 

05

Otklopite, po potrebi posolite i popaprite, i poslužite rižoto posut listićima mente i naribanim parmezanom.

Ovaj ukusni rižoto možete pripremiti s pilećim fileom narezanim na kockice.

podijeli

Proizvodi iz recepta