sastojci
- 320 g DESPAR riže arborio
- 320 g mesa kozica
- 500 g boba
- 120 g mesnate slanine
- 100 ml maslinova ulja
- 2-3 češnja češnjaka
- 100 ml bijelog vina
- 40 g maslaca
- 40 g ribanog parmezana
- 900 ml temeljca
- sol
Način pripreme
01
Na maslinovu ulju popecite meso kozica, posolite. Slaninu narežite na kockice, sitno nasjeckajte češnjak. Na trećini maslinova ulja popržite kockice slanine, dodajte rižu i češnjak, kratko popržite, podlijte vinom.
02
Kad alkohol reducira počnite podlijevati temeljcem u nekoliko navrata, posolite, kuhajte na laganoj vatri 12 - 13 minuta, dodajte bob i nastavite kuhati još 5 minuta.
03
Spojite s kozicama, ugasite vatru, umiješajte ribani parmezan, zatim listiće ledenog maslaca i na kraju dodajte preostalo ulje u tankom mlazu.