Rižoto s bobom, kozicama i slaninom

sastojci

  • 320 g DESPAR riže arborio
  • 320 g mesa kozica
  • 500 g boba
  • 120 g mesnate slanine
  • 100 ml maslinova ulja
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 40 g maslaca
  • 40 g ribanog parmezana
  • 900 ml temeljca
  • sol

Način pripreme

01

Na maslinovu ulju popecite meso kozica, posolite. Slaninu narežite na kockice, sitno nasjeckajte češnjak. Na trećini maslinova ulja popržite kockice slanine, dodajte rižu i češnjak, kratko popržite, podlijte vinom.

02

Kad alkohol reducira počnite podlijevati temeljcem u nekoliko navrata, posolite, kuhajte na laganoj vatri 12 - 13 minuta, dodajte bob i nastavite kuhati još 5 minuta.

03

Spojite s kozicama, ugasite vatru, umiješajte ribani parmezan, zatim listiće ledenog maslaca i na kraju dodajte preostalo ulje u tankom mlazu.

podijeli