sastojci
- 400 g smrznutih repova kozica
- 100 ml sriracha umaka
- 1 limeta
- 3-4 grančice svježeg korijandera
Sriracha umak
- čili papričice-količina po želji
- 2-5 režnjeva češnjaka
- sol, smeđi šećer
- 2 limete
- grančica korijandera
Način pripreme
Ako ne možete kupiti ljuti sriracha umak pripremite ga sami. Očistite čili papričice (količina po želji), miksajte ih s protisnutim češnjakom (2-5 režnjeva), soli i smeđim šećerom.
Stavite u čistu staklenku, pustite da stoji na sobnoj temperaturi 3-5 dana, svaki dan promiješajte sadržaj. Premjestite u mikser, dodajte sok 2 limete, nekoliko listića korijandera i miksajte.
Smjesu procijedite i kuhajte 5-6 minuta. Možete čuvati u hladnjaku do 6 mjeseci. Kupovnom umaku dodajte sitno sjeckani korijander. Na drvene štapiće nabodite tri kozice, vrlo kratko marinirajte u ljutom umaku i pecite na vrućoj tavi 2 minute sa svake strane. Ražnjiće pospite sjeckanim korijanderom i poslužite uz krišku limete.
Za pečenje kozica koristite plitku tavu u kojoj će se najbolje ispeći.