sastojci
Za tijesto
- 5 jaja
- 50 dkg oštrog brašna
- 1 žlica maslinova ulja
- sol
Za nadjev
- 200 g tanko narezanog pršuta
- 200 g mozzarelle
- šaka listova bosiljka
- 1 žlica nasjeckanih sušenih rajčica
- 2 žlice naribanog parmezana
- maslinovo ulje
- sol i papar
Način pripreme
Pomiješajte sve sastojke za tijesto i umijesite čvrsto glatko tijesto. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev.
Izvadite tijesto iz hladnjaka i podijelite ga u dvije kugle. Poravnajte kuglu lagano dlanom i na pobrašnjenoj podlozi ga razvaljajte na 1 mm debljine. Izrežite tijesto na pravilne kvadratiće veličine 7x7 cm.
U posudu stavite naribani parmezan, natrgani bosiljak, narezanu sušenu rajčicu i namrvljenu mozzarellu. Posolite, popaprite po želji pa sve dobro izmiješajte. Komade narezanog pršuta prerežite po pola. Na svaku polovicu pršuta stavite punu žličicu nadjeva pa ga zarolajte u pršut tako da dobijete kuglicu. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite nadjev ili pršut.
Stavite kuglicu nadjeva na svaki kvadratić tijesta. Premažite rubove s kistom namočenim u vodu pa preklopite drugim kvadratićem tijesta. Dlanom istisnite zrak ispod gornjeg tijesta koje onda laganim pritiskom na rubove zalijepite za donji dio tijesta.
Zakuhajte posoljenu vodu pa formirane raviole stavljajte u kipuću vodu na 4-5 minuta dok ne omekšaju. Izvadite ih direktno na tanjure i lagano poprskajte maslinovim uljem, pospite natrganim bosiljkom i pospite svježe naribanim parmezanom.