sastojci
Tijesto:
- 400 g glatkog brašna
- 0.5 žličice soli
- 3 jaja
- 1 žličica ulja
Nadjev:
- 100 g blitve (samo zeleni listovi) ili svježeg špinata
- 200 g ricotte
- 40 g sira ribanca
- muškatni oraščić
- sol
- 50 g maslaca
- 4 listića kadulje
- 4 žlice sira ribanca
- 3 mlada luka
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žlica cvjetova lavande
Način pripreme
Brašno stavite na radnu plohu i u sredini hrpice napravite udubljenje pa u njega dodajte razmućena jaja i sol te zamijesite glatko elastično tijesto. Premažite ga uljem, omotajte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku 30 min.
Listove blitve operite, stavite u vrelu posoljenu vodu i blanširajte (3 min). Blitvu ocijedite i ohladite, istisnite višak vode i sitno nasjeckajte. Blitvi dodajte ricottu, sir ribanac, malo naribanoga muškatnog oraščića te sol i dobro promiješajte.
Tijesto tanko razvaljajte da dobijete dva jednaka lista. Na jedan list tijesta žličicom stavljajte nadjev u pravilnom nizu (razmak 4 cm). Prekrijte drugim listom tijesta i pritisnite između hrpica nadjeva. Kotačićem za rezanje tijesta izrežite raviole. Skuhajte ih u većoj količini posoljene vode (5 min), a zatim ocijedite.
Na rastopljeni maslac stavite listiće kadulje i kratko popržite te ih izvadite. Dodajte kuhane raviole i promiješajte. Na zagrijanome maslinovu ulju popržite narezan zeleni dio mladog luka.
Tople raviole poslužite posute sirom ribancem, prženim lukom i cvjetovima lavande. Kadulja i cvjetovi lavande ovom jelu daju duh Mediterana.