Ravioli s cvjetovima lavande

sastojci

  • 400 g glatkog brašna
  • 0.5 žličice soli
  • 3 jaja
  • 1 žličica ulja
  • 100 g blitve (samo zeleni listovi) ili svježeg špinata
  • 200 g ricotte
  • 40 g sira ribanca
  • muškatni oraščić
  • sol
  • 50 g maslaca
  • 4 listića kadulje
  • 4 žlice sira ribanca
  • 3 mlada luka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica cvjetova lavande

Način pripreme

01

Brašno stavite na radnu plohu i u sredini hrpice napravite udubljenje pa u njega dodajte razmućena jaja i sol te zamijesite glatko elastično tijesto. Premažite ga uljem, omotajte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku 30 min.

02

Listove blitve operite, stavite u vrelu posoljenu vodu i blanširajte (3 min). Blitvu ocijedite i ohladite, istisnite višak vode i sitno nasjeckajte. Blitvi dodajte ricottu, sir ribanac, malo naribanoga muškatnog oraščića te sol i dobro promiješajte.

03

Tijesto tanko razvaljajte da dobijete dva jednaka lista. Na jedan list tijesta žličicom stavljajte nadjev u pravilnom nizu (razmak 4 cm). Prekrijte drugim listom tijesta i  pritisnite između hrpica nadjeva. Kotačićem za rezanje tijesta izrežite raviole. Skuhajte ih u većoj količini posoljene vode (5 min), a zatim ocijedite.

04

Na rastopljeni maslac stavite listiće kadulje i kratko popržite te ih izvadite. Dodajte kuhane raviole i promiješajte. Na zagrijanome maslinovu ulju popržite narezan zeleni dio mladog luka.

05

Tople raviole poslužite posute sirom ribancem, prženim lukom i cvjetovima lavande. Kadulja i cvjetovi lavande ovom jelu daju duh Mediterana.

podijeli