Rajčice s mozzarellom

Ukupno trajanje
10
Min

sastojci

  • 300 g rajčice
  • 300 g zelene rajčice
  • 100 g mini rajčice
  • 300 g mozzarelle
  • 50-75 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 3-4 žlice aceta balsamica dimodena
  • 1 vezica svježeg bosiljka
  • sol
  • krupno mljeveni papar

Način pripreme

01

Rajčice očistite, operite i narežite na ploške. Posložite ih na tanjur za posluživanje, po njima rasporedite mozzarellu narezanu na ploške, a po njoj razbacajte listiće bosiljka.

02

Posolite, popaprite, nakapajte acetom balcamicom i prelijte maslinovim uljem. Odmah poslužite.

Ovo jelo stajanjem gubi na kvaliteti pa ga pripremite netom prije konzumiranja, no poželjno je da prije toga sve namirnice, osim bosiljka, budu barem dva sata u hladnjaku pa ga nećete morati dodatno rashlađivati.

podijeli

Proizvodi iz recepta