sastojci

  • 350 g oštrog brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 0.5 žličice soli
  • 40 g maslaca za mazanje kalupa
  • 400 g pilećeg filea
  • 100 g špinata
  • 300 g rajčica
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 3 jaja
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 200 g slatkog vrhnja
  • 100 g skute
  • 40 g ribanog Grana Padana
  • sol
  • 20 g mikro zelenja

Način pripreme

01

Od brašna, maslaca, jaja i soli zamijesite tijesto. Tijesto razvaljajte između dva komada prozirne folije na debljinu oko 4 mm, 4 – 5 cm veće od kalupa. U namazan kalup prebacite tijesto, obložite stjenku kalupa, odstranite višak tijesta, izbodite tijesto vilicom, pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 15 minuta.

02

U međuvremenu blanširajte kratko špinat, ohladite, grubo narežite. Piletinu narežite na kockice, posolite i opecite na maslinovom ulju sa svih strana. Razmutite jaja s oba vrhnja, dodajte ribanu skutu i Grana Padano, posolite.

03

Na tijesto rasporedite trećinu umaka od jaja, zatim dodajte piletinu i špinat, zalijte preostalim umakom, rasporedite kriške rajčica, vratite u pećnicu i pecite još 25 – 30 minuta. Prije posluživanja pospite prstohvatom mikro zelenja.

Isprobajte quiche s istim nadjevom na svježem lisnatom tijestu.

podijeli