sastojci
- 350 g oštrog brašna
- 250 g maslaca
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 0.5 žličice soli
- 40 g maslaca za mazanje kalupa
- 400 g pilećeg filea
- 100 g špinata
- 300 g rajčica
- 50 ml maslinovog ulja
- 3 jaja
- 200 g kiselog vrhnja
- 200 g slatkog vrhnja
- 100 g skute
- 40 g ribanog Grana Padana
- sol
- 20 g mikro zelenja
Način pripreme
Od brašna, maslaca, jaja i soli zamijesite tijesto. Tijesto razvaljajte između dva komada prozirne folije na debljinu oko 4 mm, 4 – 5 cm veće od kalupa. U namazan kalup prebacite tijesto, obložite stjenku kalupa, odstranite višak tijesta, izbodite tijesto vilicom, pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 15 minuta.
U međuvremenu blanširajte kratko špinat, ohladite, grubo narežite. Piletinu narežite na kockice, posolite i opecite na maslinovom ulju sa svih strana. Razmutite jaja s oba vrhnja, dodajte ribanu skutu i Grana Padano, posolite.
Na tijesto rasporedite trećinu umaka od jaja, zatim dodajte piletinu i špinat, zalijte preostalim umakom, rasporedite kriške rajčica, vratite u pećnicu i pecite još 25 – 30 minuta. Prije posluživanja pospite prstohvatom mikro zelenja.
Isprobajte quiche s istim nadjevom na svježem lisnatom tijestu.