
sastojci
- 4 manja patlidžana
- 200 g kvinoje
- 200 g šampinjona
- 250 g cherry rajčica
- 100 g feta sira
- 2 jaja
- 1 žličica soli
- 2 žlice sitno nasjeckanog peršinovog lista
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice kiselog vrhnja
Način pripreme
Patlidžane operite, prerežite po dužini i posolite te ostavite 15 minuta da puste vodu. U zdjeli pripremite nadjev – pomiješajte kvinoju, jaja i feta sir.
Dodajte narezane šampinjone i cherry rajčice, dodajte ½ žličice soli, 1 žlicu nasjeckanog peršinovog lista i sve dobro promiješajte. Patlidžane posušite kuhinjskim papirom i žlicom malo izdubite. Izdubljeno meso patlidžana dodajte u zdjelu s nadjevom.
Složite patlidžane u lim za pečenje te ih nadjenite pripremljenim nadjevom i pokrijte aluminijskom folijom.
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta na 180 °C. Uklonite foliju i nastavite peći još 10 minuta. Izvadite patlidžane iz pećnice, prelijte kiselim vrhnjem i pospite preostalim peršinovim listom.
Kod kupovine patlidžana uvijek birajte manje i laganije plodove sjajne kore jer oni sadrže manje sjemenki koje uzrokuju gorčinu.
Proizvodi iz recepta
