Punjeni patlidžani iz pećnice

sastojci

  • 4 manja patlidžana
  • 200 g kvinoje
  • 200 g šampinjona
  • 250 g cherry rajčica
  • 100 g feta sira
  • 2 jaja
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice sitno nasjeckanog peršinovog lista
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice kiselog vrhnja

Način pripreme

01

Patlidžane operite, prerežite po dužini i posolite te ostavite 15 minuta da puste vodu. U zdjeli pripremite nadjev – pomiješajte kvinoju, jaja i feta sir.

02

Dodajte narezane šampinjone i cherry rajčice, dodajte ½ žličice soli, 1 žlicu nasjeckanog peršinovog lista i sve dobro promiješajte. Patlidžane posušite kuhinjskim papirom i žlicom malo izdubite. Izdubljeno meso patlidžana dodajte u zdjelu s nadjevom.

03

Složite patlidžane u lim za pečenje te ih nadjenite pripremljenim nadjevom i pokrijte aluminijskom folijom.

04

Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta na 180 °C. Uklonite foliju i nastavite peći još 10 minuta. Izvadite patlidžane iz pećnice, prelijte kiselim vrhnjem i pospite preostalim peršinovim listom.

Kod kupovine patlidžana uvijek birajte manje i laganije plodove sjajne kore jer oni sadrže manje sjemenki koje uzrokuju gorčinu.

podijeli