sastojci

  • 2 zrela avokada
  • 1 limenka fileta tune (100 g)
  • 300 g rajčice
  • 150 g ananasa iz limenke
  • 1 žlica naribanog tvrdog sira
  • 1 žlica limunova soka
  • 0.5 žlice nasjeckanog kopra
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica vinskog octa
  • 1 žličica meda
  • 1 žlica poprženih listića badema
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Avokada dobro operite, posušite, prerežite popola i odstranite im koštice. Prerezane dijelove lagano premažite limunovim sokom.

02

Rajčici odstranite sjemenke, narežite je na veće kocke i stavite u posudu. Dodajte joj ocijeđeni i na kockice narezani ananas i tunu iz limenke, popržene listiće badema i nasjeckani kopar.

03

Maslinovo ulje pomiješajte s medom i vinskim octom pa prelijte preko rajčice. Posolite, popaprite, lagano izmiješajte pa s pripremljenom smjesom napunite izdubljene polovice avokada.

04

Pospite naribanim sirom i poslužite dobro rashlađeno.

Polovice avokada možete malo izdubiti kako bi nadjev lakše stao unutra, a izdubljeni dio umiješajte u smjesu. Također, tunu možete zamijeniti šunkom ili kuhanim mesom.

podijeli

Proizvodi iz recepta