sastojci
- 2 zrela avokada
- 1 limenka fileta tune (100 g)
- 300 g rajčice
- 150 g ananasa iz limenke
- 1 žlica naribanog tvrdog sira
- 1 žlica limunova soka
- 0.5 žlice nasjeckanog kopra
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 žlica vinskog octa
- 1 žličica meda
- 1 žlica poprženih listića badema
- sol
- papar
Način pripreme
Avokada dobro operite, posušite, prerežite popola i odstranite im koštice. Prerezane dijelove lagano premažite limunovim sokom.
Rajčici odstranite sjemenke, narežite je na veće kocke i stavite u posudu. Dodajte joj ocijeđeni i na kockice narezani ananas i tunu iz limenke, popržene listiće badema i nasjeckani kopar.
Maslinovo ulje pomiješajte s medom i vinskim octom pa prelijte preko rajčice. Posolite, popaprite, lagano izmiješajte pa s pripremljenom smjesom napunite izdubljene polovice avokada.
Pospite naribanim sirom i poslužite dobro rashlađeno.
Polovice avokada možete malo izdubiti kako bi nadjev lakše stao unutra, a izdubljeni dio umiješajte u smjesu. Također, tunu možete zamijeniti šunkom ili kuhanim mesom.