Prženi grčki sir – saganaki

sastojci

  • 500 g grčkog sira, fete ili sl.
  • 2-3 žlice vode
  • 2 bjelanjka
  • 2 žlice brašna
  • oko 100 ml ulja za prženje
  • 300 g mini rajčica
  • 2 žlice nasjeckanog vlasca
  • svježi timijan

Način pripreme

01

Sir narežite na deblje komade. Bjelanjke vilicom kratko izlupajte. Sir lagano s obje strane poškropite vodom i pospite brašnom pa svaki komad umočite u bjelanjak.

02

U tavi zagrijte ulje pa pržite sir dok ne dobije boju i hrskavu koricu s obje strane.

03

Pospite sir vlascem i listićima timijana te poslužite uz svježe rajčice.

Želite li izbjeći suvišne masnoće i prženje, sir možete umjesto u tavi zapeći u pećnici na 200 °C oko 15 minuta.

podijeli

Proizvodi iz recepta