sastojci
- 8 listova kora za štrudle
- 500 g svježeg sira
- 4 vezice svježe koprive
- 1 l suncokretovog ulja
- 5 jaja
- 1 luka u granulama
- 100 g maslaca
- kajenski papar po želji
Dresing:
- 500 ml čvrstog jogurta
- 150 g očišćenih oraha u komadu
- 200 ml orahovog ulja
- prstohvat soli
Način pripreme
01
Za nadjev svježe koprive očistite od stabljike, blanširajte u kipućoj vodi, ohladite i dobro ocijedite, a zatim ugrubo nasjeckajte. Svježi sir ocijedite od sirutke, posolite, dodajte koprive, 3 jaja, luk u granulama i kajenski papar po želji. Promiješajte i dotjerajte okus.
02
Kore za štrudle narežite po duljini na 3 jednaka dijela, premažite maslacem i ostatkom jaja, punite nadjevom od kopriva i motajte u mini štrudlice.
03
Mini štrudlice odmah pržite u dubokom ulju, moraju biti hrskave. Za podlogu za štrudlice po želji možete koristiti razne salate.
04
Za dresing pomiješajte čvrsti jogurt, grubo rezane orahe, sol i orahovo ulje. Nemojte puno mutiti kako ne bi postalo tekuće.
Umjesto kopriva koristite špinat ili neko drugo lisnato povrće.