Pržene mini štrudlice punjene sirom i koprivom s dresingom od čvrstog jogurta i oraha

sastojci

  • 8 listova kora za štrudle
  • 500 g svježeg sira
  • 4 vezice svježe koprive
  • 1 l suncokretovog ulja
  • 5 jaja
  • 1 luka u granulama
  • 100 g maslaca
  • kajenski papar po želji

Dresing:

  • 500 ml čvrstog jogurta
  • 150 g očišćenih oraha u komadu
  • 200 ml orahovog ulja
  • prstohvat soli

Način pripreme

01

Za nadjev svježe koprive očistite od stabljike, blanširajte u kipućoj vodi, ohladite i dobro ocijedite, a zatim ugrubo nasjeckajte. Svježi sir ocijedite od sirutke, posolite, dodajte koprive, 3 jaja, luk u granulama i kajenski papar po želji. Promiješajte i dotjerajte okus.

02

Kore za štrudle narežite po duljini na 3 jednaka dijela, premažite maslacem i ostatkom jaja, punite nadjevom od kopriva i motajte u mini štrudlice.

03

Mini štrudlice odmah pržite u dubokom ulju, moraju biti hrskave. Za podlogu za štrudlice po želji možete koristiti razne salate.

04

Za dresing pomiješajte čvrsti jogurt, grubo rezane orahe, sol i orahovo ulje. Nemojte puno mutiti kako ne bi postalo tekuće.

Umjesto kopriva koristite špinat ili neko drugo lisnato povrće.

podijeli