Pržene kozice omotane hrskavim krumpirom

sastojci

  • 12 kozica
  • 500 g krumpira
  • 1 žličica soli

Za umak:

  • 2 svježe crvene ljute papričice
  • 1 žlice soja umaka
  • 1 žličica ribljeg umaka
  • 1 mala suha ljuta papričica
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica škrobnog brašna
  • 150 ml vode

Način pripreme

01

Veće krumpire izrežite spiralizatorom, posolite i omotajte oko kozica koje ste naboli na štapiće. Stavite omotane kozice u zamrzivač. Sastojke za umak stavite u mali lončić i prokuhajte te ostavite da se hladi. Zamrznute omotane kozice pržite u dubokoj masnoći oko 10 minuta, kada su gotove vadite na papirnate ručnike da upiju višak masnoće. Vruće poslužite uz ljuti umak.

 

Umjesto u krumpir, kozice možete omotati u tikvice narezane na tanke trakice.

podijeli

Proizvodi iz recepta