sastojci
- 12 kozica
- 500 g krumpira
- 1 žličica soli
Za umak:
- 2 svježe crvene ljute papričice
- 1 žlice soja umaka
- 1 žličica ribljeg umaka
- 1 mala suha ljuta papričica
- 1 žličica šećera
- 1 žličica škrobnog brašna
- 150 ml vode
Način pripreme
01
Veće krumpire izrežite spiralizatorom, posolite i omotajte oko kozica koje ste naboli na štapiće. Stavite omotane kozice u zamrzivač. Sastojke za umak stavite u mali lončić i prokuhajte te ostavite da se hladi. Zamrznute omotane kozice pržite u dubokoj masnoći oko 10 minuta, kada su gotove vadite na papirnate ručnike da upiju višak masnoće. Vruće poslužite uz ljuti umak.
Umjesto u krumpir, kozice možete omotati u tikvice narezane na tanke trakice.