sastojci
- 250 g riže
- 50 g ghee maslaca
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 200 g manjih šampinjona
- 75 ml umaka od soje
- 2 žličice naribanog đumbira
- 2 žlice sezamova ulja
- 1 žlica sjemenki sezama
- sol i papar
Način pripreme
Rižu skuhajte al dente u kipućoj posoljenoj vodi. Ocijedite je i dobro operite pod hladnom vodom da se u potpunosti ohladi. Ostavite je u cjedilu da se dobro ocijedi.
U veću tavu na zagrijani ghee maslac stavite paprike narezane na veće komade i pržite ih nekoliko minuta da malo omekšaju. Dodajte šampinjone prerezane napola, posolite, popaprite i pržite sve zajedno dok ne dobiju lijepu boju i potpuno ne omekšaju.
Dodajte rižu, naribani đumbir, prelijte umakom od soje i dobro promiješajte. Pržite uz neprestano miješanje oko 3 – 4 minute. Umiješajte sezamovo ulje, maknite s vatre i poslužite posuto sjemenkama sezama.
U kuhanu rižu možete umiješati i kajganu od četiri jaja.