sastojci
- 250 g mozzarelle
- 300 g starog kruha
- 3 jaja
- 3 žlice brašna
- 30 ml mlijeka
- 1 prstohvat soli
- 100 ml suncokretova ulja
Umak:
- 250 g cherry rajčica
- 1 češanj češnjaka
- 0.25 žličice soli
- 20 ml maslinova ulja
- 0.5 žličice origana
Način pripreme
01
Prvo pripremite umak. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte protisnuti češnjak i narezane rajčice, posolite, zgnječite vilicom da puste sok i kuhajte 7 minuta, odnosno dok se umak ne zgusne, pa pospite origanom i maknite s vatre.
02
Mozzarellu osušite i narežite na kriške debljine oko 1 cm.
03
Stari kruh također narežite na kriške debljine 1 cm, odstranite im koru i izrežite na veličinu kriški mozzarelle.
04
Umutite jaja s mlijekom i dodajte prstohvat soli.
05
Stavite jednu krišku sira između dviju kriški kruha. Tako složene „sendviče“ lagano pospite brašnom, zatim svaki umočite u zdjelu s jajima i pažljivo premjestite u tavu s vrućim uljem. Pržite 2 - 3 minute sa svake strane.
06
Pržene mozzarelle prelijte umakom i poslužite.