sastojci
- 50 g kukuruznog brašna
- 100 g svinjske masti
- 2 pušleka mladog luka
- 4 jaja
- 500 ml mlijeka
- 300 g milerama
- 100 g svježeg kravljeg sira
- 1 pušlek svježeg vlasca
- bijeli papar, sol
Način pripreme
Za pražetinu na svinjskoj masti prepržite 2/3 mladog luka rezanog na sitno. Pazite da se mladi luk previše ne zaprži, mora samo uvenuti.
Posebno u posudi napravite smjesu od 4 jaja, 500 ml mlijeka, 150 g milerama, 100 g svježeg kravljeg sira i 50 g kukuruznog brašna. Posolite i popaprite, mutilicom dobro promiješajte pa dodajte na mladi luk i svinjsku mast.
Na laganoj vatri zapržite 10 minuta i servirajte uz satricu s vlascem i mladim lukom. Za satricu u posudu dodajte 150 g milerama, obilno narežite ostatak mladog luka te vlasac. Posolite i popaprite i žlicom lagano umiješajte kako umak ne bi postao rijedak.
Servirajte uz pražetinu. Idealna bi bila mlada lisnata zelena salata, po želji mladi špinat i cherry rajčice.
Uz vlasac u satricu možete dodati i drugo začinsko bilje po želji.