Pražetina s mladim lukom – satrica s vlascem i mladim lukom

sastojci

  • 50 g kukuruznog brašna
  • 100 g svinjske masti
  • 2 pušleka mladog luka
  • 4 jaja
  • 500 ml mlijeka
  • 300 g milerama
  • 100 g svježeg kravljeg sira
  • 1 pušlek svježeg vlasca
  • bijeli papar, sol

Način pripreme

01

Za pražetinu na svinjskoj masti prepržite 2/3 mladog luka rezanog na sitno. Pazite da se mladi luk previše ne zaprži, mora samo uvenuti.

02

Posebno u posudi napravite smjesu od 4 jaja, 500 ml mlijeka, 150 g milerama, 100 g svježeg kravljeg sira i 50 g kukuruznog brašna. Posolite i popaprite, mutilicom dobro promiješajte pa dodajte na mladi luk i svinjsku mast.

03

Na laganoj vatri zapržite 10 minuta i servirajte uz satricu s vlascem i mladim lukom. Za satricu u posudu dodajte 150 g milerama, obilno narežite ostatak mladog luka te vlasac. Posolite i popaprite i žlicom lagano umiješajte kako umak ne bi postao rijedak.

04

Servirajte uz pražetinu. Idealna bi bila mlada lisnata zelena salata, po želji mladi špinat i cherry rajčice.

Uz vlasac u satricu možete dodati i drugo začinsko bilje po želji.

podijeli