Povrtne rolice s chapati kruhom

sastojci

  • 300 g brašna
  • 0.5 žličice soli
  • 180 ml tople vode
  • 1 žličica maslaca
  • 3 paprike-crvena, žuta i zelena
  • 3 mlada luka
  • 6 rotkvica
  • 1 svježi krastavac
  • 200 ml jogurta
  • prstohvat soli
  • 1 režanj češnjaka
  • 200 g passate
  • 1 grančica celera
  • prstohvat soli

Način pripreme

01

Paprike i krastavac operite, očistite i narežite na tanke prutiće. Mladi luk narežite ukoso, a rotkvice na tanke ploške. U posudu stavite brašno, dodajte sol, žličicu maslaca i toplu vodu te umijesite glatko tijesto.

02

Oblikujte tijesto u kuglu, pokrijte i ostavite da odmori oko 30 minuta. Podijelite tijesto na 8 dijelova i svaki oblikujte u manju kuglu te razvaljajte u tanke krugove. Pecite na zagrijanoj suhoj tavi, jer će masnoća koju ste dodali u tijesto biti dovoljna.

03

Kad chapati zarumeni s jedne strane, preokrenite i pecite još kratko s druge strane. Vadite na suhu kuhinjsku krpu i zamotajte do nadijevanja. Pečene chapati kruščiće nadjenite pripremljenim povrćem, zamotajte i poslužite uz umak od jogurta i umak od rajčice.

04

Jogurt posolite, dodajte nasjeckani ili protisnuti češnjak i pomiješajte.

05

Stabljiku celera narežite na manje komade, dodajte pasiranu rajčicu, posolite i izmiksajte štapnim mikserom.

Umake pripremite ranije i dobro ohladite prije posluživanja.

podijeli