sastojci
- 300 g brašna
- 0.5 žličice soli
- 180 ml tople vode
- 1 žličica maslaca
Nadjev:
- 3 paprike-crvena, žuta i zelena
- 3 mlada luka
- 6 rotkvica
- 1 svježi krastavac
Umak od jogurta:
- 200 ml jogurta
- prstohvat soli
- 1 režanj češnjaka
Umak od rajčice:
- 200 g passate
- 1 grančica celera
- prstohvat soli
Način pripreme
Paprike i krastavac operite, očistite i narežite na tanke prutiće. Mladi luk narežite ukoso, a rotkvice na tanke ploške. U posudu stavite brašno, dodajte sol, žličicu maslaca i toplu vodu te umijesite glatko tijesto.
Oblikujte tijesto u kuglu, pokrijte i ostavite da odmori oko 30 minuta. Podijelite tijesto na 8 dijelova i svaki oblikujte u manju kuglu te razvaljajte u tanke krugove. Pecite na zagrijanoj suhoj tavi, jer će masnoća koju ste dodali u tijesto biti dovoljna.
Kad chapati zarumeni s jedne strane, preokrenite i pecite još kratko s druge strane. Vadite na suhu kuhinjsku krpu i zamotajte do nadijevanja. Pečene chapati kruščiće nadjenite pripremljenim povrćem, zamotajte i poslužite uz umak od jogurta i umak od rajčice.
Jogurt posolite, dodajte nasjeckani ili protisnuti češnjak i pomiješajte.
Stabljiku celera narežite na manje komade, dodajte pasiranu rajčicu, posolite i izmiksajte štapnim mikserom.
Umake pripremite ranije i dobro ohladite prije posluživanja.