sastojci
- 300 g mrkve
- 300 g tikvica
- 300 g brokule
- 300 g cvjetače
- sol
Tempura
- 130 g brašna
- 20 g škrobnog brašna
- 0.5 praška za pecivo
- 150 ml ledene vode (iz hladnjaka)
- 150 ml mineralne vode
- 1 prstohvat soli
- 300 ml ulja za prženje
Način pripreme
Očistite brokulu i cvjetaču, narežite na cvjetove. Mrkvu i tikvice narežite na štapiće. U zdjelu stavite mineralnu i običnu vodu, dodajte i koju kockicu leda, posolite pa dodajte postupno miješajući pjenjačom mješavinu oba brašna i praška za pecivo, ostavite da odstoji desetak minuta. Povrće posolite, umačite u tempuru, otresite višak, pržite u zagrijanoj dubokoj masnoći, odložite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
U smjesu za tempuru možete dodati sjemenke lana ili sezama.