Povrće u tempuri

sastojci

  • 300 g mrkve
  • 300 g tikvica
  • 300 g brokule
  • 300 g cvjetače
  • sol

Tempura

  • 130 g brašna
  • 20 g škrobnog brašna
  • 0.5 praška za pecivo
  • 150 ml ledene vode (iz hladnjaka)
  • 150 ml mineralne vode
  • 1 prstohvat soli
  • 300 ml ulja za prženje

Način pripreme

01

Očistite brokulu i cvjetaču, narežite na cvjetove. Mrkvu i tikvice narežite na štapiće. U zdjelu stavite mineralnu i običnu vodu, dodajte i koju kockicu leda, posolite pa dodajte postupno miješajući pjenjačom mješavinu oba brašna i praška za pecivo, ostavite da odstoji desetak minuta. Povrće posolite, umačite u tempuru, otresite višak, pržite u zagrijanoj dubokoj masnoći, odložite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

U smjesu za tempuru možete dodati sjemenke lana ili sezama.​

podijeli

Proizvodi iz recepta