Poširana jaja sa špinatom

sastojci

  • 4 jaja
  • 2 žlice octa
  • 150 g mladog špinata
  • 2 čili papričice
  • 50 g gorgonzole
  • 4 žlice maslinova ulja
  • sol
  • papar
  • prepečeni kruh za posluživanje

Način pripreme

01

Ulijte vodu do pola manje posude. Kad prokuha, dodajte ocat i snažno promiješajte kuhačom da dobijete vir pa u njega razbijte jedno jaje.

02

Kuhajte 2 - 3 minute, ali pazite da ga ne prekuhate jer se jaja brzo skuhaju zato što nemaju ljusku.

03

Postupak ponovite sa svakim jajetom posebno.

04

Oprani i očišćeni špinat natrgajte ili narežite na manje komade i rasporedite u četiri zdjelice.

05

Po špinatu pospite natrganu gorgonzolu, sitno nasjeckanu čili papričicu, prelijte maslinovim uljem, posolite i popaprite. U svaku zdjelicu stavite po jedno poširano jaje i poslužite uz prepečeni kruh.

podijeli

Proizvodi iz recepta