sastojci
- 4 jaja
- 2 žlice octa
- 150 g mladog špinata
- 2 čili papričice
- 50 g gorgonzole
- 4 žlice maslinova ulja
- sol
- papar
- prepečeni kruh za posluživanje
Način pripreme
Ulijte vodu do pola manje posude. Kad prokuha, dodajte ocat i snažno promiješajte kuhačom da dobijete vir pa u njega razbijte jedno jaje.
Kuhajte 2 - 3 minute, ali pazite da ga ne prekuhate jer se jaja brzo skuhaju zato što nemaju ljusku.
Postupak ponovite sa svakim jajetom posebno.
Oprani i očišćeni špinat natrgajte ili narežite na manje komade i rasporedite u četiri zdjelice.
Po špinatu pospite natrganu gorgonzolu, sitno nasjeckanu čili papričicu, prelijte maslinovim uljem, posolite i popaprite. U svaku zdjelicu stavite po jedno poširano jaje i poslužite uz prepečeni kruh.