sastojci
- 200 g kuhane leće
- 50 g krušnih mrvica
- 1 jaje
- 1 češanj češnjaka, nasitno nasjeckan
- 1 žličica mljevene kurkume
- sol po ukusu
- 2 žlice maslinova ulja, za prženje
Za umak od jogurta:
- 200 ml grčkog jogurta
- 1 češanj češnjaka, nasitno nasjeckan
- 0.5 limuna, sok
- sol i papar, po želji
Način pripreme
01
U zdjeli pomiješajte kuhanu leću, krušne mrvice, jaje, nasitno nasjeckani češnjak, kurkumu i sol.
02
Od dobivene smjese oblikujte popečke.
03
Zagrijte u tavi malo maslinova ulja.
04
Popečke pržite s obje strane dok ne postanu zlatno smeđe boje.
05
Izvadite ih na papirnati ubrus koji će upiti višak ulja.
06
Za umak: u zdjeli pomiješajte grčki jogurt, nasitno nasjeckani češnjak, sok od pola limuna, sol i papar pa dobiveni umak poslužite uz popečke od leće.