Lentil fritters with turmeric sauerkraut and yogurt sauce with greens in a white plate on a light blue textured background. Healthy vegan food
Copyright (c) 2021 olepeshkina/Shutterstock. No use without permission.

POPEČCI OD LEĆE

Ukupno trajanje
20
Min
min

sastojci

  • 200 g kuhane leće
  • 50 g krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 1 češanj češnjaka, nasitno nasjeckan
  • 1 žličica mljevene kurkume
  • sol po ukusu
  • 2 žlice maslinova ulja, za prženje

Za umak od jogurta:

  • 200 ml grčkog jogurta
  • 1 češanj češnjaka, nasitno nasjeckan
  • 0.5 limuna, sok
  • sol i papar, po želji

Način pripreme

01

U zdjeli pomiješajte kuhanu leću, krušne mrvice, jaje, nasitno nasjeckani češnjak, kurkumu i sol.

02

Od dobivene smjese oblikujte popečke.

03

Zagrijte u tavi malo maslinova ulja.

04

Popečke pržite s obje strane dok ne postanu zlatno smeđe boje.

05

Izvadite ih na papirnati ubrus koji će upiti višak ulja.

06

Za umak: u zdjeli pomiješajte grčki jogurt, nasitno nasjeckani češnjak, sok od pola limuna, sol i papar pa dobiveni umak poslužite uz popečke od leće.

podijeli