sastojci
- 400 g mljevene svinjetine (fino mljevene)
- 300 g krumpira
- 80 g luka
- 1 češanj češnjaka
- sol
- crni papar
- malo suhog timijana
- 3 žlice brašna
- 2 jaja
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- krušne mrvice
- ulje za pečenje
Salata:
- 1-2 svježa krastavca
- 200 g rotkvica
- sok od pola limuna
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 manja crvena čili paprika
- 1 nasjeckani češnjak
- sol
- papar
Način pripreme
Mesu dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, sol, papar, timijan, peršin, jaja, brašno i 100 ml vode.
Smjesu dobro promiješajte. Krumpir naribajte i ocijedite pa dodajte smjesi od mesa. Dobro promiješajte pa žlicom grabite smjesu, uvaljajte u krušne mrvice i oblikujte polpete.
Pržite na srednje zagrijanom ulju oko 20 minuta (nakon 10 minuta okrenite polpete na drugu stranu). Pržene polpete stavite na upijajući papir da upije masnoću.
Za salatu, krastavce i rotkvice narežite na tanke ploške i začinite ih prije posluživanja.
Prelijte maslinovim uljem pomiješanim s limunovim sokom, nasjeckanom čili papričicom, češnjakom, soli i paprom.
Uz tople polpete poslužite salatu.
Dok se prže, polpete moraju biti dopola uronjene u ulje.