Polpete od mesa i krumpira sa salatom

Ukupno trajanje
50
Min

sastojci

  • 400 g mljevene svinjetine (fino mljevene)
  • 300 g krumpira
  • 80 g luka
  • 1 češanj češnjaka
  • sol
  • crni papar
  • malo suhog timijana
  • 3 žlice brašna
  • 2 jaja
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • krušne mrvice
  • ulje za pečenje

Salata:

  • 1-2 svježa krastavca
  • 200 g rotkvica
  • sok od pola limuna
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 manja crvena čili paprika
  • 1 nasjeckani češnjak
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Mesu dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, sol, papar, timijan, peršin, jaja, brašno i 100 ml vode.

02

Smjesu dobro promiješajte. Krumpir naribajte i ocijedite pa dodajte smjesi od mesa. Dobro promiješajte pa žlicom grabite smjesu, uvaljajte u krušne mrvice i oblikujte polpete.

03

Pržite na srednje zagrijanom ulju oko 20 minuta (nakon 10 minuta okrenite polpete na drugu stranu). Pržene polpete stavite na upijajući papir da upije masnoću.

04

Za salatu, krastavce i rotkvice narežite na tanke ploške i začinite ih prije posluživanja.

05

Prelijte maslinovim uljem pomiješanim s limunovim sokom, nasjeckanom čili papričicom, češnjakom, soli i paprom.

06

Uz tople polpete poslužite salatu.

Dok se prže, polpete moraju biti dopola uronjene u ulje.

podijeli

Proizvodi iz recepta