sastojci
- 300 g brašna
- 300 g čvaraka
- 1 jaje
- 2 žumanjka
- 60 g kiselog vrhnja
- 30 g svježeg kvasca
- 125 ml mlijeka
- sol, papar, kim
Način pripreme
01
Namrvite kvasac u 50 ml toplog mlijeka, ostavite na toplom desetak minuta. U međuvremenu čvarke sitno narežite ili sameljite.
02
Čvarcima dodajte brašno i žumanjke, počnite mijesiti, dodajte vrhnje, kvasac, mlijeko, sol i papar, izradite tijesto, ostavite pokriveno na toplom da se diže 30-40 minuta.
03
Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto, preklopite, ponovno valjajte, preklopite i tako nekoliko puta.
04
Konačno razvaljajte na debljinu oko 2 cm, izrežite pogačice, stavljajte u lim na masni papir.
05
Pogačice kistom premažite razmućenim jajetom, pospite kimom, pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 20 minuta.