sastojci

  • 350 g oštrog brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 jaje
  • 2 žumanjka
  • sol

Nadjev:

  • 600 g ribanog kupusa
  • 150 g crvenog luka
  • 100 g mrkve
  • 200 g ABC krem sira
  • 100 g kiselog vrhnja
  • sol, papar
  • 300 g kiselog mlijeka

Način pripreme

01

Zamijesite tijesto od brašna, maslaca, 1 jajeta, 1 žumanjka i malo soli. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i odložite u hladnjak dok pripremate nadjev.

02

Ribanom kupusu dodajte ribanu mrkvu, sjeckani luk, začinite solju i svježe mljevenim paprom, zamiješajte zajedno s vrhnjem i krem sirom.

03

Tijesto podijelite u dva dijela, razvaljajte svaki između dva komada prozirne folije. Prebacite tijesto u maslacem namazan pleh, ispikajte ga vilicom, rasporedite nadjev, pokrijte drugim dijelom tijesta, ispikajte vilicom.

04

Razmutite preostali žumanjak sa žlicom vode ili mlijeka, premažite pitu i pecite na 180°c 40-45 minuta, ovisno o pećnici. Pitu od kupusa poslužite uz kiselo mlijeko.

podijeli