sastojci
- 350 g oštrog brašna
- 250 g maslaca
- 1 jaje
- 2 žumanjka
- sol
Nadjev:
- 600 g ribanog kupusa
- 150 g crvenog luka
- 100 g mrkve
- 200 g ABC krem sira
- 100 g kiselog vrhnja
- sol, papar
- 300 g kiselog mlijeka
Način pripreme
01
Zamijesite tijesto od brašna, maslaca, 1 jajeta, 1 žumanjka i malo soli. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i odložite u hladnjak dok pripremate nadjev.
02
Ribanom kupusu dodajte ribanu mrkvu, sjeckani luk, začinite solju i svježe mljevenim paprom, zamiješajte zajedno s vrhnjem i krem sirom.
03
Tijesto podijelite u dva dijela, razvaljajte svaki između dva komada prozirne folije. Prebacite tijesto u maslacem namazan pleh, ispikajte ga vilicom, rasporedite nadjev, pokrijte drugim dijelom tijesta, ispikajte vilicom.
04
Razmutite preostali žumanjak sa žlicom vode ili mlijeka, premažite pitu i pecite na 180°c 40-45 minuta, ovisno o pećnici. Pitu od kupusa poslužite uz kiselo mlijeko.