piletina s gratiniranim krumpirom

Piletina s gratiniranim krumpirom

Ukupno trajanje
45
Min

sastojci

  • 450 g filea zabatka
  • 450 g krumpira
  • 100 ml mlijeka
  • 40 g maslaca
  • 100 ml ulja
  • 60 g ghee maslaca
  • sol
  • 1 grančica svježeg ružmarina

Način pripreme

01

Ogulite 300 g krumpira, narežite na kockice i skuhajte u slanoj vodi. Preostali krumpir dobro operite, narežite na tanke ploške i blanširajte u ulju. Piletinu narežite na kocke, posolite i popržite u tavi na ghee maslacu.

02

Kuhani krumpir ocijedite, zgnječite, dodajte maslac i nastavite gnječiti pa dodajući mlijeko, napravite pire. Ramekine premažite maslacem.

03

Stavite na dno žlicu pirea, zatim kockice piletine, pokrijte pireom i na vrh složite ploške blanširanoga krumpira.

04

Zagrijte pećnicu na 180 °C, posudice stavite u nju na 15 – 20 minuta. Pospite nasjeckanim iglicama ružmarina i poslužite.

U pire krumpir možete dodati i malo sušenog začinskog bilja po želji.

podijeli

Proizvodi iz recepta