sastojci
- 450 g filea zabatka
- 450 g krumpira
- 100 ml mlijeka
- 40 g maslaca
- 100 ml ulja
- 60 g ghee maslaca
- sol
- 1 grančica svježeg ružmarina
Način pripreme
Ogulite 300 g krumpira, narežite na kockice i skuhajte u slanoj vodi. Preostali krumpir dobro operite, narežite na tanke ploške i blanširajte u ulju. Piletinu narežite na kocke, posolite i popržite u tavi na ghee maslacu.
Kuhani krumpir ocijedite, zgnječite, dodajte maslac i nastavite gnječiti pa dodajući mlijeko, napravite pire. Ramekine premažite maslacem.
Stavite na dno žlicu pirea, zatim kockice piletine, pokrijte pireom i na vrh složite ploške blanširanoga krumpira.
Zagrijte pećnicu na 180 °C, posudice stavite u nju na 15 – 20 minuta. Pospite nasjeckanim iglicama ružmarina i poslužite.
U pire krumpir možete dodati i malo sušenog začinskog bilja po želji.