Pečeni češnjak

Ukupno trajanje
25
Min

sastojci

  • 4 glavice češnjaka
  • 40 ml maslinova ulja
  • krupna morska sol, papar u zrnu
  • 3-4 listića kadulje

Način pripreme

01

Glavice češnjaka očistite od tvrde vanjske kore, ali pritom pazite da svaki češanj ostane u glavici. Nožem odrežite otprilike 5 mm s vrha glavice pa zapecite gornju stanu u tavici.

02

Sitno nasjeckajte 1 - 2 listića kadulje, stavite na dno posude za pečenje, na to poslažite glavice češnjaka odrezanom stranom prema gore, pokapajte maslinovim uljem, posolite, dodajte 2 - 3 zrna papra i pecite 15-20 minuta na 180 °C.

03

Dodajte listić-dva svježe kadulje i poslužite.

Pečeni češnjak možete poslužiti kao namaz uz tost ili kao prilog mesu.

podijeli