sastojci
- 1 kg hobotnice
- 800 g krumpira
- 50 ml maslinova ulja
- 3 češnja češnjaka
- 1 limun, sok
- sol i papar po ukusu
- nasjeckani svježi peršin, za ukrašavanje
Način pripreme
Očistite hobotnicu i stavite je u veliki lonac s kipućom vodom. Kuhajte je oko 45 minuta ili dok ne postane mekana. Izvadite skuhanu hobotnicu iz vode i ostavite je da se ohladi. Kad se hobotnica ohladi, narežite je na manje komade.
Operite krumpire i narežite ih na debele ploške, debljine oko 1 cm. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte ploške krumpira u tavu i pržite ih dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi s obje strane, oko 20 minuta. Na kraju dodajte nasitno nasjeckani češnjak i nastavite pržiti još 2 - 3 minute dok češnjak ne postane zlatno smeđe boje.
Na tanjur za posluživanje stavite pečene ploške krumpira. Na svaku plošku krumpira stavite komad hobotnice. Prelijte s malo maslinova ulja i sokom jednog limuna. Posolite i popaprite po svom ukusu. Ukrasite nasjeckanim svježim peršinom.
Poslužite odmah dok je jelo još toplo.