
sastojci
- 900 g celera
- 100 g mladog luka
- 1 režanj češnjaka
- 2-3 grančice svježeg peršina
- 30 ml maslinovog ulja
- 3 jaja
- 100 g glatkog brašna
- sol
- papar
- 80 g maslaca
Način pripreme
Celer ogulite, naribajte i popržite na maslinovom ulju 2 – 3 minute stalno miješajući, ostavite da se hladi.
Dodajte celeru sitno sjeckani mladi luk (ostavite sa strane par koluta za dekoraciju jela), protisnuti češnjak, sitno sjeckani peršin, brašno, razmućena jaja, začinite solju i paprom, dobro promiješajte, oblikujte palačinke i pecite na maslacu 6 – 8 minuta sa svake strane na laganoj vatri.
Pospite mladim lukom i odmah poslužite.
Za nešto rjeđe tijesto možete u smjesu dodati i malo mlijeka kako biste lakše mogli izliti tijesto na tavu.
Proizvodi iz recepta
