Omlet od krumpira i luka

sastojci

  • 400 g krumpira
  • 6 jaja
  • 60 g luka
  • 2 mlada luka
  • 75 g kiselog vrhnja
  • 40 g naribanog sira edamera
  • 25 g pancete
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica nasjeckana peršina
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Krumpir u ljusci dobro iščetkajte, operite i skuhajte u kipućoj, blago posoljenoj vodi. Kuhane krumpire ocijedite, pustite da se malo ohlade pa ih ogulite i narežite na ploške. 

02

U velikoj tavi (Ø 30 cm) na zagrijanom maslinovu ulju popržite na ploške narezani luk do lijepe zlatnožute boje. Dodajte na kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak i kratko promiješajte, samo toliko da češnjak zamiriše. 

03

Dodajte narezani krumpir, promiješajte i još kratko popržite. Na kraju pospite naribanim edamerom i prelijte umućenim jajima pomiješanima s kiselim vrhnjem te malo soli i papra. 

04

Pospite sitno narezanim mladim lukom, poklopite i pecite na srednje jakoj vatri nekoliko minuta. Kad se ispeče, okrenite na veći tanjur i odmah poslužite.

Radi bolje arome, u smjesu možete dodati 25 g sitno nasjeckane pancete.

podijeli