sastojci
- 400 g krumpira
- 6 jaja
- 60 g luka
- 2 mlada luka
- 75 g kiselog vrhnja
- 40 g naribanog sira edamera
- 25 g pancete
- 2 češnja češnjaka
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 žlica nasjeckana peršina
- sol
- papar
Način pripreme
Krumpir u ljusci dobro iščetkajte, operite i skuhajte u kipućoj, blago posoljenoj vodi. Kuhane krumpire ocijedite, pustite da se malo ohlade pa ih ogulite i narežite na ploške.
U velikoj tavi (Ø 30 cm) na zagrijanom maslinovu ulju popržite na ploške narezani luk do lijepe zlatnožute boje. Dodajte na kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak i kratko promiješajte, samo toliko da češnjak zamiriše.
Dodajte narezani krumpir, promiješajte i još kratko popržite. Na kraju pospite naribanim edamerom i prelijte umućenim jajima pomiješanima s kiselim vrhnjem te malo soli i papra.
Pospite sitno narezanim mladim lukom, poklopite i pecite na srednje jakoj vatri nekoliko minuta. Kad se ispeče, okrenite na veći tanjur i odmah poslužite.
Radi bolje arome, u smjesu možete dodati 25 g sitno nasjeckane pancete.