sastojci
- 150 g svježeg kravljeg sira
- 80 g maslaca
- 70 g sitno ribanog Grana Padana
- 100 g gorgonzole
- sol po želji
- 80 g sezama
- listići svježeg bosiljka
- 150 g ljubičastog luka
Način pripreme
Maslac sobne temperature pjenasto razradite mikserom, dodajte svježi sir, razradite, dodajte grubo ribanu gorgonzolu i sitno ribani Grana Padano, po želji posolite. Na kraju umiješajte listiće sitno sjeckanog bosiljka.
Stavite u zamrzivač da se smjesa stegne. U međuvremenu očistite luk i narežite na mesoreznicu na jednako tanke kolute. Na suhoj tavi tostirajte sezam. Kad se sezam ohladi stavite ga u malu zdjelicu.
Žlicom za sladoled vadite sir, kuglicu uvaljajte u sezam i odložite na pladanj. Dekorirajte kolutima luka, listićima bosiljka i pospite sezamom preostalim u zdjelici.
Osim svježeg, možete koristiti i omiljeni krem sir.